Parteneri
Super User

Super User

Luni, 28 Noiembrie 2016 15:03

Suprafețele din material PARAPAN

PARAPANUL – un material cu un luciu impecabil, care va „întruchipa” viziunea Dvs…

O calitate minunată a pietrei artificiale este faptul că aceasta poate fi reparată în cazul deteriorărilor accidentale. Astfel, dacă o astfel de suprafață a fost afectată, întâmplător, de un cuțit sau de alte obiecte, să știți că problema poate fi soluționată. Trebuie doar să vă adresați la noi.  

 

Marți, 01 Decembrie 2015 14:53

Piatra artificială

Piatra artificială este unul dintre cele mai igienice materiale, datorită structurii sale neporoase. În aceasta nu pătrunde mâncarea, murdăria și bacteriile. Există trei tipuri de suprafețe din piatră artificială: foarte lucioase, semi-lucioase și mate-catifelate. 

1. Săpunul, apa și și buretele înlătură murdăria și petele de orice fel.

2. O tehnică puțin diferită se folosește pentru a înlătura petele dificile, în funcție de tipul de execuție a suprafeței. În toate cazurile apa se va șterge cu un prosop.

3. Pe suprafețele mate-catifelate urmele de apă se șterg cu un șervețel umed. Petele mici se vor scoate cu soluție de apă și săpun sau cu detergenți pe bază de amoniac. Pentru a îndepărta petele dificile folosiți detergent praf abraziv (de exemplu VIM, Ajax,…) și un burete verde Scotchbrite. Pentru a conferi luciu suprafeței ștergeți-o cu un burete, prin mișcări circulare. Pentru dezinfectare spălați periodic suprafața cu soluție de clorură de var de uz casnic (1:1).  

4. Pe suprafețele semi-lucioase folosiți o pastă de curățare non-abrazivă, pe bază de clor (de exemplu Soft Scrub, VIM, Ajax, CIF,…) sau o soluție de clorură de var și un burete alb Scotchbrite, pentru a îndepărta petele dificile, prin mișcări circulare ușoare. Dacă vă doriți o culoare și un luciu mai intens, folosiți o pastă de lustruire non-abrazivă și ștergeți suprafața cu un șervețel din hârtie sau țesătură. 

5. Pe suprafețele foarte lucioase urmați aceeași procedură ca în cazul celor semi-lucioase, doar că în locul buretelui abraziv folosiți unul simplu.

6. Puteți folosi o compoziție albă de lustruire, pentru a îndepărta petele dificile cu o țesătură moale (de asemenea prin mișcări circulare). În acest caz poate apărea necesitatea de a lustrui întreaga suprafață, pentru ca luciul să fie uniform. 

 

Miercuri, 28 Septembrie 2016 14:51

Suprafețele din ceramică vitrificată

1. Evitați orice acțiune mecanică. Rețineți că ceramica vitrificată este un material fragil, de aceea evitați contactul acesteia cu obiecte grele și tari.

2. Evitați temperaturile extreme. Folosiți suporturi pentru vesela rece sau fierbinte, dar și pentru accesoriile de bucătărie.

3. Pentru curățare folosiți soluții speciale pentru sticlă.

4. Nu folosiți în procesul de curățare produse cu proprietăți abrazive și nici bureți cu partea de lucru din metal sub formă de fibre sau din material așchios.

 

Miercuri, 28 Septembrie 2016 14:50

Suprafețele ceramice

1. Întâi de toate trebuie să rețineți că ceramica (faianța, porțelanul) este un material fragil, de aceea evitați contactul acesteia cu obiecte grele și tari. 

2. Pe lângă condițiile generale de întreținere se recomandă, în caz că este necesară o degresare, să folosiți o soluție de apă și alcool denaturat. 

3. Este posibilă curățarea cu soluții pentru sticlă. 

 

Miercuri, 28 Septembrie 2016 14:49

Suprafețele metalice

1. Nu folosiți în procesul de curățare produse cu proprietăți abrazive sau corozive, și nici bureți cu partea de lucru din metal sub formă de fibre sau din material așchios. După curățare puteți conferi un mai bun luciu suprafeței dacă o lustruiți cu țesătură moale uscată, prin mișcări alternative.   

Pagina 1 din 27